Dragi părinți și copii,

Practicarea șahului poate oferi mai multe beneficii, inclusiv:

  1. Dezvoltarea gândirii strategice: Șahul poate ajuta la dezvoltarea gândirii strategice a unei persoane, prin încurajarea acesteia să planifice mai bine și să anticipeze mișcările adversarului.
  2. Îmbunătățirea concentrării: Practicarea șahului necesită concentrare și atenție continuă, care poate ajuta la îmbunătățirea acestor abilități în alte aspecte ale vieții.
  3. Dezvoltarea gândirii critice: Șahul poate ajuta la dezvoltarea gândirii critice prin încurajarea unei persoane să evalueze și să analizeze diferite opțiuni și să ia decizii informate.
  4. Stimularea creativității: Practicarea șahului poate stimula creativitatea, prin încurajarea unei persoane să gândească în afara cutiei și să găsească soluții creative la probleme.
  5. Îmbunătățirea abilităților matematice: Șahul poate ajuta la îmbunătățirea abilităților matematice, prin încurajarea unei persoane să calculeze și să evalueze diferite opțiuni și rezultate posibile.
  6. Dezvoltarea autocontrolului: Practicarea șahului poate ajuta la dezvoltarea autocontrolului, prin încurajarea unei persoane să își controleze emoțiile și să ia decizii raționale în ciuda presiunii sau a stresului.
  7. Încurajarea cooperării: Practicarea șahului poate încuraja cooperarea și respectul față de adversar, prin încurajarea unei persoane să lucreze împreună cu adversarul său pentru a găsi soluții la probleme și a se bucura de joc.

Înscrierile se fac pe baza completării formularului de înscriere pe care îl găsiți atașat: Cerere de înscriere și a adeverinței de la medicul de familie prin care copilul este declarat apt pentru practicarea șahului.
Formularul completat și adeverința medicală pot fi aduse personal sau trimise la adresa de e-mail: [email protected]

Pentru mai multe informatii puteți suna la numărul de telefon:
0745-252013 – Maestrul al sportului la șah ing. Ștefan Marius SANDU